Menu

Formodet nynazist anholdt ved Vejlegården

alt

Fotograf:Søren Greis Hansen

Formodet nynazist anholdt under dagens demonstration ved Vejlegården i Vejle.

 


Flere kilder der deltog i dagens store demonstration i Vejle ved restaurant Vejlegården, har her til aften oplyst til P77 at en formodet nynazist der var mødt op for at vise sin støtte til den omstridte restaurant er blevet anholdt. 

 


Anholdelsen skete foran restaurant Vejlegården, hvor den formodet nynazist stod sammen med andre der var mødt op for at støtte restaurantør Amin Skov under den 3F venlige demonstrationen imod løndumping og for den danske overenskomst model, der i dag samlede omkring 2000 mennesker.

Restaurant Vejlegården er blevet stridens kerne i en konflikt, mellem fagorganisationen 3F og den kristlige fagforening KRIFA der har tegnet en ny overenskomst med Vejlegården. KRIFAs overenskomst forringer Vejlegården ansattes lønaftale og arbejdstagerrettigheder på 41 ud af 46 punkter når man sammenligner med en 3F overenskomst.


Den formodet nynazist blev anholdt, fordi han i følge politiet forsøgte at opildne og provokere til ballade og derefter nægtede at opgive sit navn til politiet.


Anholdelsen sker i kølvandet på grove trusler sendt til flere ledende personer i 3F, herunder til 3Fs organisatoriske formand Poul Erik Skov og til personer i 3F Vejle. De har alle har modtaget annonyme trusselsbreve hvor i de trues med brandattenat og vold ikke kun rettet mod dem selv, men også mod deres familiemedlemmer.

I de annonyme trusselsbreve står der også at dem der vælger at deltage i dagens demonstration, skal vide at de vil blive fotograferet og aflagt besøg efterfølgende.


Truslerne mod 3F mistænkes for at komme fra danske højreekstremister.


Politiet valgte i dag at følge demonstrationen tæt  og kunne efterfølgende melde, at demonstrationen var endt fredeligt og at de fremmødte 2000 demonstranter alle havde opførte roligt og havede fulgt politiets anvisninger.

alt

 alt

Fotograf:Søren Greis Hansen: Sang, musik og god stemmning da 2000 mennesker i dag var samlet ved restaurant Vejlegården i Vejle.

 


Foruden den anholdte formodet nynazist, valgte omkring 50 andre også at møde op og vise deres støtte til restaurantør Amin Skov, ved at tage opstilling foran Vejlegården i en menneskekæde.


Foran indgangen til Vejlegården kunne også ses flere rækker af  gule og blå blomster.

Blomsterne var lagt som symbol på støtte til Amin Skov og hans sag.


Amin Skov havde på forhånd frabedt sig en støttemoddemonstration mod dagens 3F venlige demonstration  og i stedfor opfodret sine støttere til at lægge blomster foran indgangen til Vejlegården. Denne opfordring havde mange valgt at følge i dag.

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?