Menu

Obamas nazi-venner

khr-neonazism-a

En amerikansk sniper-enhed har vakt berettiget opsigt med deres nazistiske logo. Dette er dog blot et symptom på en råddenskab der er langt mere vidtrækkende, og som er bevidst påført af militærets ledelse.

 

Endnu et foto, denne gang fra 2004. Bemærk logoet på våbnet.

khr-neonazism-a1

 

Som bekendt er SS-logoet et af de typiske nazistiske symboler, herunder brugt af danske SS-Unterscharführer Egon Christophersen:

khr-neonazism-egon-christophersen

 

Lad os nu se på den amerikanske hærs officielle reaktion:

»The incident was found not to be racially motivated. Those involved acknowledged that the symbol could be misinterpreted«

... og fordi omgivelserne blot misfortolker sniper-enhedens SS-logo, kan enheden fortsætte med at gøre tjeneste i Afghanistan, som om intet var hændt ...

Tilbage til virkeligheden: Alle er klar over at det meget karakteristiske ss-logo er nazistisk. Når hærledelsen godtager forklaringen om at ingen af sniperne kendte symbolets betydning, lukker de reelt øjnene for den udbredte nynazisme i hæren.

Hvis nogen læsere alligevel godtager hærens forklaring, har jeg opsporet hvor enheden har logoet fra, nemlig den nynazistiske hjemmeside isdrecords.com:

 

khr-neonazism-b

Jeg skal ikke kunne sige om de blot har kopieret det eller direkte har bestilt et flag. Men det er svært at tro at de kunne være uvidende om dets relation til nazismen, når de finder designet på en nynazistisk hjemmeside.

Men den amerikanske hærs imødenkommenhed overfor nynazismen er ikke nogen nyhed. Se blot denne artikel fra 2009:

 

khr-neonazism-c

 

Citat fra artiklen:

»A 2005 Department of Defense report states, “Effectively, the military has a ‘don’t ask, don’t tell’ policy pertaining to extremism. If individuals can perform satisfactorily, without making their extremist opinions overt … they are likely to be able to complete their contracts.”«

Læs hele artiklen her: Neo-Nazis are in the Army now

Samme år skrev The Guardian artiklen The US army's enemy within med underoverskriften "Struggling to recruit for its foreign wars, the US military has quietly dropped prohibitions against enlisting neo-Nazis"

Hærens tolerance over for nynazister bliver endnu mere grotesk, når man holder det op imod at det først var i 2011 at bøsser fik adgang til militæret. Det vidner om en ånd i hærens øverste ledelse som uden overdrivelse kan betegnes som ekstremistisk.

Nynazister er dårlig smag. De kommer sådan lidt på tværs i markedsføringssammenhæng. Men dette er ikke det vigtige her. Sagens kerne er derimod, at USA fuldt bevidst træner nynazister i våbenbrug, bevæbner dem, og sender dem til lande hvor befolkningen har mørk pigmentering. Det er at invitere til krigsforbrydelser.

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?