Menu

Portræt af en højreekstrem gidseltagning

alt

Har en inflammatorisk anti-muslimske film trailer, der dukkede spontant op på YouTube tilskyndet til det angreb, der efterlod fire amerikanske diplomater døde, herunder den amerikanske ambassadør i Libyen Christopher Stevens?

Amerikanske embedsmænd har antydet, at angrebet var planlagt på forhånd, angiveligt af en af de jihad-gruppe, der opstod, i kølvandet på den Nato-ledede omstyrtelse af Libyens Gaddafi regime. Så selvom den dødbringende scene i Benghazi måske ikke er et direkte resultat af den vrede reaktion på den islamofobiske video, så har volden været med til realisere filmens bagmænds dommedagsvisioner.

alt


Produceret og mangfoldiggjort af en mærkelig samling af højreorienterede kristne evangeliske og landsforviste egyptiske koptere, blev traileren skabt med den hensigt både at destabilisere post-Mubarak Egypten og at påvirke det amerikanske præsidentvalg. Som konsulent for filmen Steve Klein sagde: "Vi gik ind i dette velvidende, at dette sandsynligvis ville komme til at ske."

                     Foto: Steven Klein

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

I The Associated Press første rapport om traileren hed det: ” - en amatøragtig, nærmest latterlig produktion kaldet >>The Innocence of Muslims<< - identificerer en mystisk karakter, "Sam Bacile", sig som filmens producent.                                                                                                              

Bacile fortalte Associated Press, at han var en jødisk israelsk indehaver af et ejendomsudviklingsselskab og bosiddende i Californien. Han sagde, at han havde rejst 5 mio. USD til produktion af filmen fra "100 jødiske donorer", - en usædvanlig påstand, der virker som et ekko af Zion-Protokollernes vanvittige fantasier. Desværre udstyrede historien om israelsk og ultra-zionistisk finansiering til fremme af islamofobisk propaganda i USA Baciles bemærkelsesværdige erklæring med med et midlertidigt skær af sandhed.

 

Hvem var Bacile? Den israelske regering kunne ikke bekræfte hans statsborgerskab, og for en hel dag, var ingen journalist i stand til at afgøre, om han eksisterede eller ej. Efter at være blevet ført bag lyset af Bacile, sporedede AP hans adresse til en hvis Basseley Nakoulas hjem. Denne er en militant koptisk separatist og forbryder dømt for checksvig og for besiddelse af narkotika.

alt

Foto: 15 september blev Nakoula hentet af politiet til afhøring. Han var skjult bag hat, tørklæde og briller. Nakoula frygter for sit liv og får politibeskyttelse.


Den 13. september bekræftede amerikanske embedsmænd, at "Sam Bacile" er et alias som Nakoula bruger til at dække sine forskellige former for svindel og humbug, hvilket tilsyneladende også omfattede produktionen af >>The Innocence of Muslims<<.

Ifølge en skuespiller i filmen, blev det helt frivillige team af aktører narret til at tro, at de optrådte i et godartet bibelsk epos om, "hvordan tingene var for 2.000 år siden." Manuskriptet bar titlen >>Desert WarriorDesert WarriorThe Happy Hooker Goes HollywoodThe Sexpert<< , der går under samme navn.

Før Nakoula blev afsløret, var den eneste person, der offentligt gjorde krav på nogen rolle i filmen Steve Klein. Steve Klein er en forsikringsagent og Vietnamveteran fra Hemet, California. Han kommer fra den samme islamofobiske bevægelse, der også har skabt den norske national-konservative terrorist og barnemorder Anders Behring Breivik.

Bevægelsen styler sig selv som "Counter-jihadister" og anti-muslimske korsfarere, og de henter deres stikord fra toppropagandister som Pamela Geller, - bloggeren, der engang foreslog, at Barack Obama var kærlighedsbarn af Malcolm X, - og hos Robert Spencer, - et pseudo-akademisk tågehorn, der promoveres som ekspert i muslimsk radikalisering. De hævder frejdigt, at islam er ikke mere end "en udviklet doktrin og tradition for krigsførelse mod vantro". Både Geller og Spencer er nævnt som ”hadegruppeledere” af organsationen - Southern Poverty Law Center, der undersøger og noterer hatecrimes og hatespeeches overalt i USA. Geller har forbindelser til organisationen ”Jewish Defence League”, der på sin hjemmeside håner ofrene for Breiviks massakre og på det mest modbydelige fletter Utøya-ofrene sammen med Hitler Jugend.alt

Hadegruppen Stop Islamisation Of Americas logo.

Steve Klein er en entusiastisk kommentator på Gellers hjemmeside, >>Atlas ShruggedJihad Watch<<, til en aktion imod Los Angeles County Sheriff Lee Baca, som han kaldte et godtroende fjols for Det Muslimske Broderskab.

alt

Foto: Pamela Geller og danske Anders Gravers. Begge er ledere af Stop Islamisation Of America.

 

alt

alt

Foto: Joseph Nasrallah og Pamela Geller.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         Foto: Geller, Lars Hedegaard, Spencer.

 

På sin personlige Facebook-side, >>Altar or Abollish<<, udstiller Klein sin besættelse i Det Muslimske Broderskab, han beskriver organisationen som "et globalt netværk af muslimer, der har til formål at angribe og at konvertere verdens 6 milliarder indbyggere til islam eller dræbe dem". Klein opfordrer til et voldeligt svar på den opfattende trussel fra islam i USA, - et opstyltet billede på hans hjemmeside afbilder en amerikansk middelklassefamilie med overdelen af en kampvogn spændt på taget af deres bil. "Kender du den direkte vej til den nærmeste moske?" står der på en billedtekst, som Klein har tilføjet fotoet.

I 2011, under sin kampagne for at fordrive Sheriff Baca smedede Klein en alliance med Joseph Nasrallah, ejeren af et ekstremistisk koptisk tv-selskab, der delte hans frygt og vrede for Det Muslimske Broderskab. Nasrallah dukkede ud af ingenting op ved en larmende demonstration mod opførelsen af et islamisk kulturcenter i downtown Manhattan den 11. september 2010, hvor et par hundrede opstillede Tea Party typer, hysterisk skreg op: >>Muslimer kom og erobrede vores land, på samme måde ønsker de at erobre Amerika ".                          

Organiseret af Geller og Spencer blev demonstrationen omhyggeligt timet til at falde sammen med kulminationen på midterm kongresvalgkampen, som mange højreorienterede republikanere håbede de på, at de kunne udnytte WTC-tragedien ved at appellere til anti-muslimske følelser i deres fortørnelse over, at det amerikanske folk havde valgt Obama til præsident.

Gennem venskabet med Nasrallah, stødte Klein ind en anden radikal koptisk separatist ved navn Morris Sadek. Sadek har fået forbud mod at vende tilbage til Egypten, hvor han er bredt hadet for sine uhyrlige anti-muslimske amatørvideoer. På dagen for Ground Zero manifestationerne blev Sadek set spankulerende rundt i gaderne i Washington, DC, - den 11. september 2010 - , med et krucifiks i den ene hånd og en bibel implanteret med det amerikanske flag i den anden. "Islam er ond!" råbte han. "Islam er en kult religion!"

Mens et nyt amerikansk valg nærmer sig, og den egyptiske regeringsmagt pludselig er kommet under kontrol af Det Muslimske Broderskab, afsluttede Klein og Sadek Nakoula deres forberedelser til det, der skulle blive deres største propaganda stunt til dato: >>Innocence of Muslims<<. Så snart filmen blev vist på YouTube satte Sadek den på sin hjemmeside, i den hensigt at omdanne det obskure klip til en viral kilde til forargelse i Mellemøsten. Og som et urværk, - den 11. september- , stormede skarer af muslimske fundamentalister murene i den amerikanske ambassade i Cairo, krævende gengældelse for fornærmelserne mod profeten Muhammed. Demonstrationerne rikochetterede ind i Libyen, hvor det dødbringende angreb, der kun er perifert relateret til filmen, imod den af libyerne højt respekterede, - ja nærmest elskede Christopher Stevens, fandt sted, - en tragedie ikke alene for de dræbte og deres familier, men også for det ameriaknske og det libyske folk. Christopher Stevens var en hædersmand respekteret og elsket for sit arbejde.

alt

Foto: Afdøde Christopher Stevens. Libyia 2011

For Sadek var kaos en opmuntrende udvikling. Han og hans allierede havde været standhaftige modstandere af den egyptiske revolution til trods for, at hans trosfæller har været blandt dens fremmeste forkæmpere. Sadeks bande frygtede, at revolutionen ville indvarsle Det Muslimske Broderskab som landets nye ledelse. Nu, hvor deres værste frygt er blevet realiseret, er det blevet koptiske ekstremister og andre pro-Mubarak dead-enders kneb at ty til at underminere det regerende parti, mens du peger på den destabiliserende effekt af deres indsats som bevis på regeringens konkurs. Som Sadek sagde, "den vold, filmen har forårsaget i Egypten er endnu et bevis mod en voldelig religion og dens mennesker".

Højreorienterede kristne aktivister som Klein tror, at angrebene på amerikanske interesser i udlandet kan at fremme deres ambitioner hjemmei USA. Med amerikanerne konfronteret med chokerende billeder af voldelige muslimer i Egypten og Libyen i aftennyhederne vil deres allerede negative holdninger til deres muslimske naboer blive yderligere underbygget. Dertil ville de 2 præsidentkandidater, Obama og Romney, blive tvunget til at konkurrere om, hvem der kan indtage den hårdeste linje mod islamisk "terror".

Den patricier moderate konservative Romney, der konstant er i defensiven i forhold til sin egen højre flanke, lod sig lokke af maddingen. Grundløst og desperat beskylder han Obama for at sympatisere med dem, der gennemførte angrebet og beskylder Obama for "at give køb på Amerikas værdier". Den klodsede bredside gav bagslag på dramatisk vis ved at åbne for en kraftig kritik af Romney fra hele det politiske spektrum, herunder fra flove republikanske medlemmer af Kongressen. Obama spildte ingen tid og tillod en runde droneangreb på mål i hele Libyen, der dog kan have som konsekvens, at den yderligere styrker den regionale fjendtlighed over for USA.

En gruppe kristne og jødiske nicheekstremister havde bevist, at med en lille smule penge og en utrolig kynisk fidus, kan de forme historien til at passe deres egen apokalyptiske vision. Men i sidste ende, var de ikke immune over for den vold, de tilskyndede til.

Ifølge >>Copts Today<<, en arabisk-sproget nyhedstjeneste med fokus på koptiske anliggender blev Sadek set tage en afslappet gåtur ned af Washingtons M Street den 11. september badet i solen på en perfekt efterårsdag. Pludselig så han sig omgivet af fire vrede koptiske kvinder. Mens de skældte Sadek ud for at give næring sekterisk vold, tog kvinderne deres sko af og begyndte at slå ham i hovedet.

"Hvis der sker noget med en kristen i Egypten," råbte en af dem til ham, "så vil du være årsagen!"

 

Kilder: AP. the Guardian, Reuters og Libyan Youth Movement.

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?