Menu

Terroristen fra Norge er prominent chefideolog i det antimuslimske univers

alt

Der har været fremme i medierne at Anders Behring Breivik den formodet gerrningsmand bag terrorangrebet i Norge er højreekstremist. Men ingen syntes at have øje for at han er et særdeles kendt ansigt i Internationale antimuslimske kredse hvor han høster respekt for sine tanker og artikler.


Opdatering 15. august 2011:
Oplysningen om, at Breivik har blogget under navnet Fjordman, var baseret på Breivik egne udsagn på sin Facebook-væg. 18 måneder tidligere trak Breivik sig tilbage fra Facebook for at skrive en bog og henviste til blogs skrevet af Fjordman hvis man ville læse, hvad han havde skrevet. Også overfor det nationalistiske tidsskrift Reaslisten har Breivik fortalt en skribent at han var Fjordman (http://www.realisten.se/2011/07/23/anders-behring-breivik-och-fjordman/).

Siden viste det sig dog, der bag navnet Fjordman gemte sig en nationalkonservativ blogger fra counterjihad-netværket ved navn Peder Jensen, hvis tekster Breivik har kopieret i sit 1.500 siders manifest og samtidig henvist til Fjordman som forbillede og inspiration til terrorhandlingerne i Oslo.


Den formodet 32-årige gerningsmand bag den afskylige terrorhandling mod den norske venstrefløj, er på ingen måde en ukendt person. Tværtimod er der tale om en yderst prominent chefideolog fra det Internationale antimuslimske miljø som går under navnet Counterjihad Netværket.

Anders Behring Breivik er mest kendt under bloggernavnet Fjordman.

Som Fjordman har han siden 2005 udgivet mere end 500 blogindlæg hvoraf mange er ekstremt antimuslimske og tager udgangspunkt i en konspiratorisk tankegang om at vesten er ved at blive tvangskoloniseret og tvangsislamiseret af muslimer.

Alle hans skrifter ligger samlet på nettet på et website under navnet The Fjordman Files.

Hans tekster er oversat til flere sprog og rost af mange antimuslimske bloggere og debattøre i Counterjihad netværket. Her af den amerikanske højreekstremist og blogger Pamela Geller.

"The preeminent essayist, historian, and one of the leading lights of the counter jihad movement, Fjordman, has released his first book. Europe's most reliable witness and modern historian has completed a compendium of analysis and data on the islamization of Europe. I have been honored to publish many of Fjordman's essays here at Atlas."

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2008/11/fjordman-defeat.html

Uddrag fra Breiviks bog Defeat Eurabia kan man læse her.

Foruden at høste respekt blandt antimuslimske bloggere og debattøre på internettet har Breivik, også gjort sig positsivt bemærket i internationale antimuslimske grupper der går under fællesbetegnelsen Counterjihad groups eller movement.

Disse grupper fungere som internationale samlingspunkter for forskelige propagandiske tiltag, mod det man i grupperne omtaler som tvangsislamiseringen af Vesten eller USA.

Grupperne spænder bredt og består af stærkt højreorienterede antimuslimske politikere som hollandske Geert Wilders, forskelige bloggere,debattøre, foreninger og netværks der har hjemme i forskelige neofascisiske grupperinger herunder enkelte der er direkte militante.

En af de største militante neofascistiske grupper som siden slutningen af 2010 er blevet del af Counterjihad netværket af britiske English Defence League.

Counterjihad netværket har også danske deltagere. En af de mest kendte er Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet.

Lars Hedegaard har ligesom Anders Behring Breivik høstet stor anerkendelse i Counterjihad kredse for at sin agitation om nødvendigheden af at vesten mobilisere et forsvar, herunder om nødvendigt også et væbnet mod islamiseringen af de vestlige lande.

Lars Hedegaard blev  i starten af året her på P77 afsløret i at samarbejde med et jødisk højreekstremistisk terrornetværk nemlig Jewish Defense League, der står bag flere terrorhandlinger i USA og Israel.

Anders Behring Breivik har via Facebook fast kontakt til mange prominente antimuslimske debattøre og bloggere og deltaget i flere Counterjihad konferencer rundt omkring i Europa. Blandt andet har han holdt fordrag og tale under CounterJihad konferencer. Samme konferencer hvor Lars Hedegaard også før har talt.

Breiviks socialenetværk er dermed internationalt forankret.

Blandt hans venner på Facebook (På den nu nedlagte profil) fandtes både personer der er erklæret nazister, norske ultra-nationalister, Højreorienterede zionister og masser personer som er aktive i partier i stil med danske Dansk Folkeparti.

Holdningsmæssigt ligger Breivik på bølgelængde med personer som Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet, Søren Espersen fra Dansk Folkeparti eller Geert Wilders.

"
Det eneste som kan hindre krig i større skala nå er at Vest-Europa kort og godt gir opp, og aksepterer islamsk overhøyhet: Eurabia. Det er slettes ingen umulighet, i praksis er det bare en fortsettelse av dagens appeasement-politikk, men jeg tror personlig at man vil få en nasjonalistisk motreaksjon som vil skape krig i flere land. "


"Stort sett alle steder der islam har gjort sitt inntog i verden i løpet av de siste 1400 årene er resultatet blitt krig og voldshandlinger, der enten den opprinnelige befolkningen blir utslettet og/eller islamisert, eller der man får meget langvarige kriger om territorium."

Citater af Anders Behring Breivik /Fjordman webblog

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?